Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Copy the look:H μόδα της νέας σεζόν εμπνέεται από το σινεμά. Δες ποιες ηρωίδες είναι τάση!

 
Όταν αγαπάς τη μόδα δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις μπροστά σου μία ενδιαφέρουσα εικόνα με έντονα στοιχεία μόδας και να μην είναι τελικά αυτό που θα σε καθηλώσει σε επίπεδα υπνωτισμού. Μια εικόνα χίλιες λέξεις λένε και σίγουρα θα έχεις διαβάσει πως μεγάλοι καλλιτέχνες αλλά και σχεδιαστές εμπνέονται και εμπλουτίζουν τον πνευματικό τους κόσμο μέσα από ταξίδια, μουσική και ταινίες.
Οι ταινίες είναι ένας σχεδόν ανέξοδος τρόπος για να ταξιδέψεις και να αποδράσεις από την καθημερινότητά σου και σου το υπογράφω πως όταν αυτή σου η επιθυμία συνυπάρχει μαζί με μία ακόμη μεγάλη σου αγάπη, τη μόδα, τότε ο χρόνος κυλάει σαν νεράκι.

Κάπως έτσι λοιπόν δεν θα μπορούσα να μην σου συγκεντερώσω τις ταινίες, τα σημάδια των οποίων είναι εμφανή στην μόδα του σήμερα. Κάθισε αναπαυτικά δες τις ομοιότητες και πάρε ιδέες για το στιλ στο ντύσιμό σου για τη νέα σεζόν.


Δεν υπάρχει ταινία πιο κλασική από την Breakfast atTiffanys με την Αudrey Hepburn ως απόλυτο party girl να κάνει την πρωινή της βόλτα μετά από ξενύχτι με μαύρο φόρεμα, πέρλες στο λαιμό, μαύρα γάντια και κοκάλινα γυαλιά ηλίου. Αυτή την αξεπέραστη σκηνή πρέπει να είχε στο μυαλό του και ο οίκος Moschino για τον Χειμώνα 2012.



Η μόδα του '20 εμφανίζεται σε πολλές σημερινές συλλογές των οίκων όπως αυτή του Christian Dior με στοιχεία που σε κάνουν να θέλεις να την προσαρμόσεις στο ντύσιμό σου το καπέλο cloche αλλά και τα παστέλ χρώματα. Ταινία που αν την έχεις δει σου έρχεται αυτόματα στο μυαλό είναι η Changeling με την πρωταγωνίστρια, Angelina Jolie να μην αποχωρίζεται σχεδόν σε καμία σκηνή το καπέλο αλλά και τα παστέλ γεμάτα θεατρικότητα ρούχα της.



Πολλά μετξωτά φορέματα στη φετινή μόδα αλλά και φορέματα με κεντημένες λεπτομέρειες σε ίσια γραμμή όπως αυτό της συλλογής του Ralph Lauren για την ερχόμενη Άνοιξη. Και ναι, η Twiggy στην ταινία The Boy Friend φορούσε maxi φόρεμα σε απόχρωση της σαμπάνιας σε ίσια, χυτή γραμμή.



Είναι σαν κάθε Σαββατοκύριακό να είναι και σε άλλο κανάλι. Η ταινία ορόσημο για την καριέρα του John Travolta, Grease επιστρέφει φέτος στη μόδα αρκεί να παρατηρήσεις τις στιλιστικές επιλογές της πρωταγωνίστριας. Μία από αυτές είναι τα cocktail φορέματα σε παστέλ αποχρώσεις αλλά και οι πλισέ φούστες όπως αυτές που συναντάμε στην συλλογή του οίκου Prada.



Tα κρόσσια είναι sexy αλλά και έντονα θεατρικά αφού παραπέμπουν αμέσως σε ρούχα τσάρλεστον. Ο οίκος Gucci φαίνεται να αγαπάει τη λεπτομέρεια αυτή και όταν την κοιτάς μία ταινία σου έρχεται στιο μυαλό. Chicago με πρωταγωνίστρια την Catherine Zeta Jones.



Mία είναι η ιέρεια της κομψότητα, η Grace Kelly και σου προτείνω να καθίσεις και να δεις ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστεί αφού τα ντυσίματα της θα σε κάνουν να μην ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις. Μία από αυτές η Rear Window όπου η πριγκίπισα του Μονακό φοράει φόρεμα με κεντημένα λουλούδια από δαντέλα, στοιχείο έντονο στην συλλογή Valentino για την Άνοιξη- Καλοκαίρι 2012.



Ταινία αρκετά πρόσφατη με πολύ μόδα όμως μέσα είναι το Factory Girl με την πρωταγωνίστρια Sienna Miller να υποδύεται την Edie Sedgwick, μούσα του Andy Warhol τη δεκαετία του '60 που έχασε τη ζωή της από τα ναρκωτικά. Τα ρούχα θα σε κάνουν να θέλεις να την ξαναδείς όπως το φόρεμα από λευκή δαντέλα που συναντάμε φέτος σε πολλές συλλογές όπως είναι κι αυτή των Dolce&Gabbana.



Μία αρκετά Gatsby διάθεση συναντάς σε πολλές συλλογές με τις φούστες να έχουν πολλές στρώσεις υφάσμα όπως η φούστα στη συλλογή του Marc Jacobs. Ταινία που θα σου δώσει ακριβώς την Gatsby αυτή διάθεση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την The Great Gatsby με την πρωταγωνίστρια Carey Mulligan να συναρπάζει στο πλευρό του Leonardo di Caprio.



Διαφάνεια, κομψό ζωνάκι στη μέση και ένας αέρας αριστοκρατικός σε κάθε ρούχο του οίκου Valentino. Δεν πρέπει να είναι τυχαία η ομοιότητα των ρούχων της ταινίας Rear Window με πρωταγωνίστρια την Grace Kelly.

Πηγή:Tlife.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...