Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012

Ομολογία αποτυχίας η διπλάσια ύφεση! - Μικρότεροι μισθοί και συντάξεις, πτώση στην αγορά, λιγότερες εξαγωγές λόγω μέτρων!“Η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει” έσπευσε να δηλώσει περιχαρής ο Όλι Ρεν λίγο πριν ανακοινώσει ότι η ύφεση στη χώρα μας θα διπλασιαστεί λόγω των νέων μέτρων που παίρνονται ελέω μνημονίου.Ο Επίτροπος έσπευσε μάλιστα να θυμίσει με νόημα πως οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι κρίσιμοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Κομισιόν τελικά για φέτος η ύφεση θα είναι στο 4,4% ενώ αρχικά έκανε λόγο για 2,8%, σχεδόν διπλάσια δηλαδή.
Γιατί;
Λόγω των μέτρων είναι η απάντηση καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά πως αιτία είναι:
Η μείωση στην εσωτερική ζήτηση, λόγω της αναμενόμενης επιτάχυνσης στη “διόρθωση” της αγοράς εργασίας, δηλαδή λόγω του κουρέματος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.
Θα υπάρξουν επιπτώσεις στις εισαγωγές λόγω της μειωμένης εσωτερικής ζήτησης καθώς μειώνεται το εισόδημα, ενώ και οι εξαγωγές θα έχουν καθοδική πορεία, παρά τη μείωση των μισθών και του κόστους εργασίας.
Ταυτόχρονα θα υπάρξει και αποπληθωρισμός της τάξης του 0,5%, λόγω της μείωσης των εισοδημάτων.
Επίσης εκτιμάται ότι θα επηρεαστεί αρνητικά και η απασχόληση, δηλαδή θα υπάρξει και αύξηση στην ανεργία.

Με λίγα λόγια ομολογείται ότι δεν υπάρχει ίχνος αναπτυξιακού μέτρου στο μνημόνιο και μάλιστα σε βάθος τριετίας.

Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...