Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Και τώρα το "ψαλίδι" στις συντάξεις - Την Τρίτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο!


Ξεκίνησε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στην Ολομέλεια την ερχόμενη Τρίτη.
Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με τις οποίες μειώνονται κατά 12% οι κύριες συντάξεις όλων των Ταμείων (Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, ΙΚΑ κ.λ.π.) πλην του ΝΑΤ οι οποίες έχουν μειωθεί ήδη κατά 7% με την ψήφιση του νέου Μνημονίου.

Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται και οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 10% έως 35%, που θα ισχύσουν αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και θα καταβληθούν από την πρώτη Μαΐου σε 8 ισόποσες δόσεις.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται η έκδοση από το υπουργείο Εργασίας, ερμηνευτικών εγκυκλίων για τις περικοπές στις συντάξεις και εγκύκλιος που θα διευκρινίζει λεπτομέρειες στον τρόπο εφαρμογής της μείωσης του κατώτατου μισθού που έχει γίνει νόμος του κράτους από τις 14 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το νέο νόμο, ο βασικός μισθός για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας μειώνεται κατά 22% και ορίζεται στα 586 ευρώ μεικτά, από 751, ενώ για τους νέους κάτω των 25 ετών, η μείωση είναι 32% και διαμορφώνεται στα 527 ευρώ μεικτά.

Ασαφές παραμένει ακόμη τι θα συμβεί με το επίδομα ανεργίας και τις υπόλοιπες παροχές και επιδόματα που συνδέονται με τον κατώτατο μισθό.


Πηγή:Newsi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...