Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Syndicate review



Το Syndicate είναι ένα παιχνίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει τους λάτρεις των First Person Shooters αλλά και όσων gamers είχαν παίξει την πρώτη εκδοχή του το 1993 στα Pc τους από την οποία έχει πάρει αρκετά στοιχεία χωρίς όμως να κινείτε στα ίδια πλαίσια.
Βρισκόμαστε στο έτος 2069 όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν ένα τσιπ εμφυτευμένο στο κεφάλι τους και η κατασκευάστρια εταιρία του, έχει πρόσβαση σε αυτό. 

Τον κόσμο τον κυβερνούν οι μεγάλες εταιρίες όπως η Eurocorp, για την οποία δουλεύει ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού και η οποία κατάφερε και δημιούργησε την 
κορυφαία βαθμίδα της τεχνολογίας με τη μορφή του DART 6, ένα τσιπ τόσο ισχυρό αυτό επιτρέπει στον κάτοχό του να επιβραδύνει το χρόνο και να μπει στο μυαλό των αντιπάλων του 
 
Όσοι είχαν παίξει το Syndicate που είχε κυκλοφορήσει το 1993 για PC θα δουν οτι το νέο Syndicate έχει δανειστεί αρκετά στοιχεία από αυτό χωρίς όμως να το ακολουθεί πιστά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το γεγονός οτι το νέο Syndicate δεν απαιτεί καμία απολύτως στρατηγική ικανότητα μιας κι έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο Shooter.
 
Στο single-player ο παίκτης παίρνει το ρόλο του Miles Kilo, ενός νέου πράκτορα ο οποίος ανακαλύπτει την μυστηριώδη καταγωγή του και αναρωτιέται γιατί αλλά και για ποιόν πολεμάει Σίγουρα το σενάριο δεν είναι πολύ πρωτότυπο μιας και πολλά παρόμοια παιχνίδια έχουν βασιστεί σε παρόμοιο μοτίβο.
 
 

 

Οι επιλογές που κάνει ο παίχτης κατά την διάρκεια του παιχνιδιού φαίνεται να μην έχουν κανένα νόημα στην ροή του παιχνιδιού μιας και το Syndicate ακολουθεί μια γραμμική πορεία η οποία δεν φαίνεται να έχει καμία επίπτωση στον παίχτη και το αποτέλεσμα αν και στην αρχή φαίνεται ανοιχτό σε όλα τελικά είναι απογοητευτικό.
 
Από την άλλη το co-op campaign έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα μιας και οι παίχτες επιλέγουν μια “ημέρα στη ζωή” και όχι την ίδια ιστορία, που σίγουρα αυτό κάνει τις αποστολές πιο ελκυστικές στην ολοκλήρωσή τους μιας και δεν έχουν κάποια συγκεκριμένη πλοκή.






Αυτό που κάνει το Syndicate να ξεχωρίζει από τα άλλα FPS είναι το εκπληκτικό περιβάλλον του το οποίο αλληλεπιδρά άψογα με την τεχνολογία DART που διαθέτει ο παίχτης και η οποία του επιτρέπει να μπαίνει στο μυαλό των εχθρών και να χακάρει διάφορα ρομπότ και συσκευές που μπορεί να συναντήσει στην πορεία του. Επίσης στο Syndicate ο παίχτης αρκετές φορές θα χρειαστεί να λύσει γρίφους για να μπορέσει να προχωρήσει στο παιχνίδι ή να επιβιώσει από τους αντιπάλους του.
 
Τα γραφικά είναι ικανοποιητικά με τον κόσμο να μοιάζει πολύ καλός καθώς επίσης και ο ήχος οποίος είναι ένας πολύ καλός συνδυασμός μουσικών επιλογών και ηχητικών εφέ  αλλά και πολύ καλής ηθοποιίας.

Γενικότερα το Syndicate είναι ένα αρκετά καλό παιχνίδι το οποίο θα μπορούσε να είναι και ακόμη καλύτερο αν είχε λίγο πιο ανοιχτό gameplay κι έδινε λιγότερη βάση στο shooting χαρακτήρα του.
 
Σίγουρα για τους λάτρεις των FPS είναι μία πολύ καλή επιλογή αφού το single και περισσότερο το co-op mode υπόσχονται πολλές ώρες διασκέδασης.

Γενικά:
  • Format: PS3, Xbox 360, PC
  • Εκδότης: Electronic Arts
  • Διανομή: CD Media
Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...