Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Γκάιτνερ: Σημαντική πρόοδος της Ε.Ε. στην αντιμετώπιση της κρίσης


Η Ευρώπη έχει κάνει σημαντική πρόοδο για να μειώσει τον κίνδυνο διάδοσης της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει, υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ.«Η Ευρώπη έχει κάνει σημαντική πρόοδο προσπαθώντας να πείσει τους επενδυτές σε όλο τον κόσμο και στην Ευρώπη ότι θα κάνει ότι είναι αναγκαίο για να εμποδίσει μια δημοσιονομική ύφεση με καταστροφικές συνέπειες», είπε ο Αμερικανός υπουργός μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC.

Για τα μέτρα που πήρε η Ευρωπαϊκή Ένωση ο Τίμοθι Γκάιτνερ υπογράμμισε ότι «είχαν αξιοσημείωτο αποτέλεσμα, καθησυχάζοντας τον κόσμο ότι η Ευρώπη δεν θα έπραττε ένα καταστροφικό σφάλμα επιτρέποντας την επέκταση της κρίσης»

Η συνέντευξη του Γκάιτνερ δόθηκε την παραμονή της υπουργικής συνόδου της G20 που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στο Μεξικό. Η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών των είκοσι ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών αναμένεται να επικεντρωθεί στην κρίση χρέους.

Ο Τίμοθι Γκάιτνερ υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ διαφωνούν με την αύξηση των πόρων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, γεγονός που θα επέτρεπε στο διεθνή οικονομικό οργανισμό να βοηθήσει περισσότερο την Ευρώπη ή άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ θέλουν να διαδραματίσει το ΔΝΤ πιο σημαντικό ρόλο, όμως «αυτό που δεν επιθυμούμε είναι το ΔΝΤ να υποκαταστήσει» τους Ευρωπαίους, εμποδίζοντάς τους να λάβουν τα μέτρα που τους αναλογούν.

Προτού ξεκινήσει κάποια συζήτηση για την ενδεχόμενη αύξηση των δανειακών πόρων του ΔΝΤ θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να θέσουν σε εφαρμογή ένα οικονομικό τείχος προστασίας «μεγαλύτερο από αυτό που υπάρχει σήμερα» σημείωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών και εκτίμησε ότι οι Βρυξέλλες, παρά την πρόοδο που έχουν επιτύχει, έχουν ακόμη πολλή δουλειά μπροστά τους.

Πηγή:Real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...