Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Κατά της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ η Μέρκελ!


Το μονοπάτι της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ή της χρεοκοπίας της είναι «απρόβλεπτο και με σημαντικούς κινδύνους», είπε η Γερμανίδα καγκελάριος, που συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.Κ.Γιούνκερ ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 1ης Μαρτίου.Η Άνγκελα Μέρκελ, επαίνεσε τις ελληνικές προσπάθειες διαχείρισης της κρίσης χρέους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνει συμπαγής η Ευρωζώνη των 17 κρατών - μελών. «Αυτό που ψήφισε η Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Επιπλέον η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα πάρει την βοήθεια των 130 δισ. ευρώ μόνο εφόσον εκπληρώσει τους αυστηρούς όρους που έχουν συμφωνηθεί, ενώ σημείωσε ότι  περιμένει την θετική έκβαση της εθελοντικής συμμετοχής των ιδιωτών στην αναδιάρθρωση του χρέους.

Από την πλευρά του ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για τις προσπάθειες της Ελλάδας. «Είμαι αισιόδοξος γιατί έχω την αίσθηση ότι η ελληνική κυβέρνηση υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου παίρνει πολύ στα σοβαρά τις ευθύνες της» είπε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρόσθεσε: «Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη και είναι πάνω απ' όλα καθήκον των κρατών (...), όμως τα κίνητρα για την ανάπτυξη πρέπει να επικεντρωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο προς τα αδύναμα κράτη»
 
«Κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα ανορθωθεί γρήγορα, αλλά ούτε κανείς πρέπει να πιστέψει ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει χωρίς την αλληλεγγύη μας και χωρίς οργανωμένη πολιτική ανάπτυξης. Εμείς θα φροντίσουμε» κατέληξε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 

Πηγή:Real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...