Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Τέσσερις πικρές συνταγές χρεοκοπίας!



Στην Ολυμπία οι φύλακες της βάρδιας ήταν τρεις. Ο ένας έλειπε (δικαιολογημένα;) σε κηδεία. Ο άλλος άργησε κι η τρίτη παραβαίνοντας τον κανονισμό άνοιξε. Και μας κλέψανε την υπόληψη.
Τα γεγονότα αυτά ψιθυρίστηκαν.
Αντίθετα, στα Μέσα οι αναλύσεις έπεσαν βροχή για τη σύνδεση του θέματος με περικοπές προσωπικού, εκπαίδευσης, εφεδρείας κι ότι ήθελε ο καθένας φόρτωνε βαθυστόχαστα και εντελώς αστόχαστα.

Γιατί βέβαια στις συζητήσεις καφενείου τα γεγονότα, τα στοιχεία, η πραγματικότητα δηλαδή, όταν αντιβαίνουν στην γνώμη, την άποψη, τη γραμμή, αποσιωπούνται , παραμερίζονται.
Αλήθεια είναι τα χαϊδεμένα αυτιά, η γνώμη που φωνάζει, γενική, αστήριχτη, “λαϊκή”, καταγγελτική. Τα υπόλοιπα: λεπτομέρειες μεμψιμοιρούντων διανοουμένων.

Σήμερα αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα δεν υπάρχουν από τις 12.00 μέχρι τις 17.00. Οι εργαζόμενοι έχουν λέει συνέλευση. Που δεν μπορεί να γίνει βράδυ, Σαββατοκύριακο, μια ώρα και ημέρα δηλαδή που ο κοσμάκης να μην ταλαιπωρηθεί.
Τις αστικές συγκοινωνίες κατά τεκμήριο χρησιμοποιούν άνθρωποι του μόχθου, εργαζόμενοι κι αυτοί σαν και τους οδηγούς των λεωφορείων.
Γιατί οι μεν ταλαιπωρούν τους δε; Όταν ρωτάς τον πρόεδρο του σωματείου, φανερά στενοχωριέται και λέει δυο πράγματα. Ένα κυνικό: “μα το Σάββατο έχουν ρεπό και δεν θα έρθει κανένας”, κι ένα αμήχανο σε ξύλινη παλαιοκουκουέδικη διάλεκτο“ ξέρετε η συνέλευση είναι εκλογικοαπολογιστική” !

Στις αστικές συγκοινωνίες το εισιτήριο αυξήθηκε 40% αλλά τα έσοδα μόνο 5%. Φταίει η κομιστροδιαφυγή, οι τζαμπατζήδες είπαν οι μελετητές. Ωραία σκέφθηκαν στο Υπουργείο Ρέππα. Και προσέλαβαν χίλιους ελεγκτές. Τα εκατομμύρια που λείπουν είναι πενήντα. Οι ελεγκτές ; Άφαντοι. Η είδηση;
Ευτυχώς δεν προσέλαβαν άλλους ελεγκτές για να ελέγχουν αν οι πρώτοι χίλιοι κάνουν την δουλειά τους.

Όταν ρωτάς τον πρόεδρο του σωματείου “ κι εσείς βρε παιδιά τι κάνετε γι αυτό το θέμα;”, “έχετε προτάσεις να συζητήσετε στη γενική συνέλευση;”, ξανακούς θλιμμένα πως η συνέλευση είναι εκλογικοαπολογιστική.

Θα μας κλέβουν τα μουσεία και δεν θα φταίει η τρόικα.
Θα απολυθούν από τον ΟΑΣΑ και δεν θα φταίει ο Σόιμπλερ.

Οι Έλληνες χωρίζονται σε λιγότερο και περισσότερο Έλληνες. Κατά Τσίπρα. Κάποτε την εθνικοφροσύνη την διεκδικούσαν, σε εποχές μίσους, δεξιά και ακροδεξιά.
Τώρα το μίσος πήδηξε κι απέναντι εκεί που πολλοί πατεράδες και παππούδες εκτελέσθηκαν γιατί ήταν “λιγότερο Έλληνες”!

Γερμανοτσολιάδες χαρακτηρίζονται από κάποιους δημοσιογράφους όσοι δηλώνουν υπερασπιστές του μνημονίου. Δοσίλογοι δηλαδή .

Στην Ελλάδα κάθε πολιτική ή ιδεολογική αντίθεση υποχρεούται να αναχθεί σε πατριωτική υπόθεση.

Κάποιοι προδίδουν την πατρίδα ανυπερθέτως. Ανθέλληνες .

Γιατί η “Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη”, γιατί “βυθίσατε το Χόρα”, γιατί “οι Σέρβοι είναι αδέρφια μας”, γιατί “η Μακεδονία είναι Ελληνική”.

Οπαδός του “πατριωτικού φιλελευθερισμού” που εκφράζει η Ν.Δ. ορκίσθηκε και ο κ. Βορίδης.

Αναρωτιέμαι.

Κάποιος που πληρώνει τους φόρους του εδώ και 30 χρόνια χωρίς να κρύβει τίποτα, τις εισφορές, τα ταμεία του, δεν καταπατά, δεν παρανομεί, δεν φωνάζει.
Κάποιος που θέλει να είναι Έλληνας και ζει, επενδύει, παλεύει στην Ελλάδα.
Αλλά έχει, και συγχωρείστε την αδυναμία του, γνώμη άλλη για την πατρίδα, τις συγκοινωνίες, τους πολιτικούς, τη δικαιοσύνη, τους δημοσιογράφους, τους θεσμούς.
Κάποιος που έχει αξίες, άποψη, ρίζες και οικογενειακή ιστορία, ταυτότητα όπως ο καθένας.

Αυτός ο κάποιος είναι συμπατριώτης του Βορίδη, είναι Έλληνας του Τσίπρα, αν τύχει και βρίσκει δίκαιο να τηρούμε όσα υπογράφουμε είναι δοσίλογος; Γερμανοτσολιάς;

Με τόσο λίγο μυαλό και τόσο πολύ φανατισμό χρειαζόμαστε κάποιον τρίτο, δήθεν Γερμανό, για να χρεοκοπήσουμε οριστικά;

Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...