Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Εξάχρονο αγοράκι πέθανε από ιογενή λοίμωξη στη Θεσσαλονίκη - Φόβοι για Η1Ν1


 
Το αγοράκι, που πήγαινε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έφυγε από τη ζωή από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη. Οι υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.
Ωστόσο θα χρειαστούν 20 ημέρες για να επιβεβαιωθούν οι υποψίες αυτές ενώ την Παρασκευή θα βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων που έκαναν ο πατέρας και το αδελφάκι του παιδιού, για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Ματθαίο Τσούγκα, ο οποίος έκανε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.

«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κύριος Τσούγκας.

Στο μεταξύ δείγματα από τη σορό του άτυχου παιδιού εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Όπως ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ σήμερα πάρθηκαν δείγματα από τα μέλη τής οικογένειας του παιδιού για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα θα βγουν την προσεχή Παρασκευή.

Το παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.


Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...