Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2012

Αφρικανός φύλαρχος χρησιμοποιεί το twitter για να επικοινωνεί με τους υπηκόους του!Μπορεί το Twitter στην Ελλάδα να μην είναι και τόσο δημοφιλές αλλά σε κάποιες περιοχής μάλλον τα πάει αρκετά καλύτερα. Στην Κένυα τουλάχιστον ο αρχηγός ενός χωριού έξω από το Ναϊρόμπι το χρησιμοποιεί συστηματικά για να επικοινωνεί με τα μέλη της φυλής του.

O Francis Kariuki λοιπόν ο οποίος έχει το account @Chiefkariuki, χρησιμοποιεί την υπηρεσία προκειμένου να ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής για ζητήματα που προκύπτουν, προβλήματα, απώλειες ζώων ή άλλα θέματα της καθημερινότητας.

Όταν για παράδειγμα χάνεται ένα πρόβατο μπορεί να ανακοινώσει τα χαρακτηριστικά του και να πει σε ποιον ανήκει. Πρόσφατα επίσης απέτρεψε μια ληστεία καθώς μόλις το έμαθε ενημέρωσε όσους ήταν κοντά στο σημείο οι οποίοι έσπευσαν και έδιωξαν τους ληστές.

Αν και όσοι κάνουν follow το λογαριασμό είναι μόνο 400 άτομα τα μηνύματα του φτάνουν σε περίπου 28.000 άτομα καθώς όσοι τα λαμβάνουν τα μεταφέρουν αμέσως στον κύκλο τους. Όταν λοιπόν υιοθετήσει και το Google+ ο φύλαρχος θα είναι ακόμη πιο αποτελεσματικός!

ΠΗΓΗ: proho.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...