Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

O Δήμος Χαλκιδέων να αγοράσει το ακίνητο-φιλέτο του ΔΑΡΙΓΚ

O Δήμος Χαλκιδέων να αγοράσει το ακίνητο-φιλέτο του ΔΑΡΙΓΚ 
 
 
Οι τοπογράφοι της Εύβοιας τοποθετούνται για το μεγάλο θέμα.
Ο Σύλλογος των Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών της Εύβοιας μετά από ομόφωνη απόφαση  της Γενικής Συνέλευσης του, που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, καλεί τον Δήμο Χαλκιδέων να προχωρήσει στην αγορά του ακινήτου «Δάριγκ», που θα αποτελέσει το αποφασιστικό βήμα ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια της Χαλκίδας σε κοινωφελείς χώρους για δεκαετίες.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι:
«Όσον αφορά το ακίνητο αυτό θεωρούμε πως ο Δήμος, διαχρονικά, δεν έχει ενεργήσει όπως έπρεπε, ώστε ο συγκεκριμένος χώρος των 55 περίπου στρεμμάτων να διατηρήσει την κοινωφελή χρήση του, την οποία προέβλεπε και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο και η Αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλεως της Συνοικίας Β΄.
Αντιθέτως, με την αδράνεια που επέδειξε, επέτρεψε τον αποχαρακτηρισμό του, οπότε, με πρόσφατη απόφαση της Γεν. Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας, επανήλθε η χρήση του στο καθεστώς που ίσχυε το 1987, δηλαδή πριν την έγκριση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.
Τώρα λοιπόν καλούμε το Δήμο να συμμετάσχει στην επαναληπτική δημοπρασία για το «Δάριγκ», που θα γίνει στα τέλη Φεβρουαρίου 2012, ώστε να αποκτήσει το ακίνητο.»
Στη φωτογραφία ο πρόεδρος του Συλλόγου των Διπλωματούχων Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Εύβοιας Λεωνίδας Ιωαννίδης.

Πηγή:Egnomi.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...