Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Η Google κατασκόπευε τους χρήστες Apple!



Την αποκάλυψη έκανε η Wall Street Journal, αν και η Google αρνείται ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή των χρηστών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Google κατασκόπευε όσους χρησιμοποιούσαν Safari (ο browser της Apple). Και πως το έκανε αυτό;

Τόσο η Google και άλλες διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν ειδικούς κώδικες προγραμματισμού, κρυμμένους στις εντολές του Safari, για να παρακολουθούν και να καταγράφουν τις συνήθειες πλοήγησης εκατομμυρίων χρηστών.

Το πρόγραμμα της Apple είναι ωστόσο κατασκευασμένο έτσι ώστε να εμποδίζει τέτοιες εισβολές, υπογραμμίζει η οικονομική εφημερίδα. Μόλις η Wall Street Journal επικοινώνησε με τη Google, η απεργία απενεργοποίησε τη λειτουργία, αναφέρει η εφημερίδα.

Σε ανακοίνωσή της που απευθύνει στην WSJ, η Google αρνείται ότι παραβίασε την ιδιωτική ζωή των χρηστών: «αυτά τα 'cookies' (φάκελοι που δείχνουν ποιες σελίδες επισκέφθηκε ο χρήστης) δε συγκεντρώνουν προσωπικές πληροφορίες», υποστηρίζει η εταιρεία.

«Εργαζόμαστε για να σταματήσει αυτή η πρακτική», δήλωσε προς την εφημερίδα υπεύθυνος της Apple.

Το θέμα αποκαλύφθηκε από έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, τον Τζόναθαν Μάγερ και επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από έναν μηχανικό τον οποίο συμβουλεύθηκε η Wall Street Journal τον Ασκάν Σολτάνι.

Εκτός από την Google, τρεις διαφημιστικές εταιρείες χρησιμοποιούσαν την ίδια μέθοδο: οι Vibrant Media Inc., WPP PLC'.s Media Innovation Group και Gannett Co.'s PointRoll, υποστηρίζει το δημοσίευμα.


Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...