Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012

Επι δύο μήνες ήταν θαμμένος ζωντανός κάτω απο το χιόνι!


Ένας Σουηδός ανασύρθηκε ζωντανός από ένα αυτοκίνητο το οποίο είχε θαφτεί κάτω από το χιόνι σε ένα μονοπάτι στο δάσος επί δύο μήνες, χωρίς τρόφιμα, ανακοίνωσε η αστυνομία και ανέφεραν σουηδικά ΜΜΕ.
Ο 45χρονος, ο οποίος κατάγεται από τη νότια Σουηδία, βρέθηκε την Παρασκευή, αποστεωμένος και πολύ αδύναμος για να πει πάνω από μερικές λέξεις.

Βρέθηκε σε μικρή απόσταση από την πόλη Ίμεα, στη βόρεια Σουηδία, από ανθρώπους που κινούνταν με σνόου-μομπίλ --ειδικά οχήματα για το χιόνι-- και νόμισαν ότι είχαν βρει ένα κατεστραμμένο όχημα, έσκαψαν για να κοιτάξουν μέσα από το παράθυρο και είδαν κάτι να κινείται.

Ο άνδρας, που ήταν ξαπλωμένος στο πίσω κάθισμα σε έναν υπνόσακο, είπε ότι βρισκόταν στο αυτοκίνητο από την 19η Δεκεμβρίου.

«Είναι απλά απίστευτο ότι είναι ζωντανός, δεδομένου ότι δεν είχε φαγητό, κι επίσης δεδομένου ότι κάνει πραγματικά πολύ κρύο από τα Χριστούγεννα», είπε ένα μέλος σωστικού συνεργείου στην εφημερίδα Vasterbottens-Kuriren, που δημοσίευσε πρώτη την είδηση.

Ο Έμπ Νίιμπεργκ, αξιωματικός υπηρεσίας στην αστυνομία της Ίμεα, είπε ότι δεν βλέπει κανένα λόγο να αμφισβητήσει πως ο άνδρας ήταν παγιδευμένος για τόσο μεγάλο διάστημα στο αυτοκίνητο.

«Δεν θα επινοούσαμε κάτι σαν κι αυτό. Οι υπηρεσίες διάσωσης ήταν στο σημείο και είδαν το ίδιο πράγμα όπως κι εμείς», είπε στην Vasterbottens-Kuriren.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ίμεα, όπου ο άνδρας νοσηλεύεται μετά την διάσωσή του, ανέφερε ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, με δεδομένες τις συνθήκες. Γιατροί στο νοσοκομείο είπαν ότι οι άνθρωποι φυσιολογικά θα επιβίωναν για περίπου τέσσερις εβδομάδες χωρίς τροφή. Πέρα από το ότι έτρωγε χιόνι, ο άνδρας πιθανώς επιβίωσε πέφτοντας σε μια κατάσταση που είναι παρόμοια με νάρκη, είπε ο γιατρός Στέφαν Μπραντ στην εφημερίδα.

«Περίπου σαν αρκούδα που πέφτει σε χειμερία νάρκη. Οι άνθρωποι μπορούν να το κάνουν», εξήγησε. «Είχε πιθανώς θερμοκρασία σώματος περίπου 31 βαθμών [Κελσίου] και το σώμα του προσαρμόστηκε. Λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας δεν κατανάλωνε πολλή ενέργεια».

Το πώς και γιατί ο άνδρας βρέθηκε κάτω από το χιόνι στο δάσος παραμένει άγνωστο, ανέφερε η αστυνομία.


Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...