Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

«Καρφιά» Παπακωνσταντίνου για Βενιζέλο!


Σε συνέντευξη του στην γαλλική εφημερίδα «Les Echos» ο πρώην υπουργός οικονομικών ασκεί κριτική για την πορεία των μεταρρυθμίσεων. «Θα ήθελα η κυβέρνηση να ήταν πιο επιθετική σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις και πιο αποφασιστική στην υλοποίησή τους. Από το 2009, μειώσαμε των αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων κατά 100.000, αλλά δεν κλείσαμε όσους δημοσίους οργανισμούς θα έπρεπε. Υιοθετήσαμε, τον Ιούλιο του 2011, ένα νόμο για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, τον οποίο ο Μάριο Μόντι χαρακτήρισε εξαιρετικό. Υπάρχουν καθυστερήσεις στην εφαρμογή του, κυρίως αναφορικά με την απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

Σημείωσε επίσης πως υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις και στην πάταξη της φοροδιαφυγής

«Όσον αφορά στη φοροδιαφυγή δεν κάναμε αρκετά, ούτε δράσαμε αρκετά γρήγορα. Αλλά αυτό αλλάζει. Για πρώτη φορά, βλέπουμε στην Ελλάδα να φυλακίζονται άνθρωποι για φοροδιαφυγή».

Για το θέμα των εκλογών τόνισε πως θα ήταν θα ήταν προτιμότερο να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση Παπαδήμου να ολοκληρώσει ό,τι άρχισε. Αναγνωρίζει, ωστόσο, ότι οι εκλογές λειτουργούν ως βαλβίδα αποσυμπίεσης σε ένα κλίμα απόλυτης αβεβαιότητας. 

Πηγή:Real.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...