Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Κωμική χαρακτηρίζει ο Παναθηναϊκός τη δίωξη στον Φερέιρα


Οι "πράσινοι" αφού πρώτα ενημερώνουν ότι δεν τους έχει κοινοποιηθεί επίσημα η δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στον Φερέιρα, στη συνέχεια κάνουν λόγο για κωμική απόφαση, ενώ αναφέρονται σε περιστατικά που θα έπρεπε να έχουν ήδη φέρει την κλήση σε απολογία και άλλων προσώπων.
Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε άμεση στην κλήση σε απολογία του Φερέιρα για τις δηλώσεις του μετά το ματς στο Παγκρήτιο.

Η "πράσινη" διοίκηση αναφέρει περιστατικά που δεν έχει επέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, κάνοντας λόγο για περίεργες αποφάσεις.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:


"Από τα ΜΜΕ ενημερωθήκαμε για την πρόθεση του Αθλητιικού Εισαγγελέα να ασκήσει δίωξη στον προπονητή της ομάδας μας, κ. Φερέιρα! Από τα ΜΜΕ μάθαμε επίσης ότι η δίωξη αυτή ασκήθηκε χωρίς να μας έχει κοινοποιηθεί τίποτα σχετικό!
 
Εν αναμονή λοιπόν και της επίσημης ενημέρωσής μας (ασφαλώς κατά προτεραιότητα μετά την ενημέρωση του συνόλου των ΜΜΕ) θεωρούμε ότι η εν λόγω δίωξη προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη δικαιολογητική της βάση.

Τρέφουμε το δέοντα σεβασμό για τους θεσμούς, ωστόσο δεν μας μένει κανένα περιθώριο διαφορετικής ερμηνείας όταν ενδεικτικά μόνο: μετά από αγώνα Κυπέλλου, ποδοσφαιριστής των φιλοξενούμενων κατήγγειλε δημόσια ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μέσα στους χώρους του Σταδίου και στο θέμα δεν δόθηκε καμιά συνέχεια, ενώ αμέσως μετά τη λήξη αγώνα πρωταθλήματος του β΄γύρου ποδοσφαιριστής και παράγοντες ομάδας επιτέθηκαν φραστικά με χυδαίο τρόπο στον βοηθό διαιτητή της αναμέτρησης. Το τελευταίο περιστατικό μάλιστα καταγράφηκε από κάμερα και το είδε όλη η Ελλάδα, αλλά προφανώς δεν κρίθηκε άξιο οποιασδήποτε πειθαρχικής αντιμετώπισης.

Μετά από όλα τα παραπάνω, το να καλείται να απολογηθεί ο κ. Φερέιρα επειδή σε συνέντευξη Τύπου αμφισβήτησε την ορθότητα των αποφάσεων διαιτητή μοιάζει τουλάχιστον κωμικό και δημιουργεί ερωτηματικά ως προς την τήρηση δύο μέτρων και δύο σταθμών εκ μέρους της Αθλητικής Δικαιοσύνης.

Επειδή μάλιστα όπως μαθαίνουμε (ασφαλώς από τα ΜΜΕ) έχει ασκηθεί από τον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα Δίωξη σε ομάδα της Football League για δυσμενείς κρίσεις που έγιναν τον Δεκέμβρη του 2011, δηλαδή πριν ο συγκεκριμένος λειτουργός αναλάβει τα καθήκοντά του, είναι προφανές ότι μπορεί να ασκήσει και αναδρομικές διώξεις εφόσον το κρίνει σκόπιμο. Εκτός αν μόνο οι κκ. Φερέιρα και Δώνης θίγουν τους θεσμούς με τα λεγόμενά τους..."
 
Πηγή:Newsit.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...