Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Σόιμπλε κατά Ελλάδας και Κ.Παπούλια!



''Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα''.''Εχθρότητες'' η κριτική του Προέδρου της Δημοκρατίας.Θυμήθηκε να συμπονέσει τους Έλληνες :
''Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης''.

Ακόμα και εργολαβικά να είχε αναλάβει την τρομοκρατία της Ελλάδας και των διεθνών αγορών ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καλύτερο αποτέλεσμα δεν θα είχε από ότι τώρα με τις αναρίθμητες δηλώσεις του.

Ο πρωτόγνωρα λαλίστατος για τη θέση του Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξανάγινε, όχι λόγω Αποκριάς, ο ''εισαγγελέας'' της Ελλάδας δηλώνοντας :

''Οι καθυστερήσεις οφείλονται αποκλειστικά στην Αθήνα.Το Eurogroup θα δώσει πράσινο φως εαν κλείσουν ορισμένα ανοιχτά ακόμη θέματα.Για την αργοπορία στο δεύτερο πακέτο βοήθειας άνω των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ φταίει η συμπεριφορά των ελλήνων πολιτικών''.



Με μία πλούσια δόση μεγαλομανίας ο Σόιμπλε τονίζει πως όλη η Ευρώπη περιμένει από τη Γερμανία να αντιμετωπίσει την κρίση στην Ευρωζώνη και με αυτό τον τρόπο, νομίζει ότι, βρίσκει πάτημα για να επιτεθεί εμμέσως στον Κάρολο Παπούλια.

Με αφορμή την κριτική που του άσκησε προσωπικά ο Έλληνας πρόεδρος της δημοκρατίας, ο Σόιμπλε απάντησε ότι κανείς δεν πρέπει να ρίχνει λάδι στη φωτιά, και πρόσθεσε αμέσως μετά, με ύφος μάρτυρα πως ''Πρέπει να μάθει κανείς να ζει όμως με τέτοιες εχθρότητες''.

Αμέσως μετά θυμήθηκε πως είναι υπουργός Οικονομικών και επέστρεψε στις τεχνοκρατικές παρατηρήσεις του πάντα εις βάρος της χώρας μας.
''Η συμμετοχή του κράτους στην ελληνική οικονομία είναι υπερβολικά υψηλή.Γι’ αυτό και η ελληνική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική''.

Στο τέλος όμως βρήκε και δύο κουβέντες παρηγοριάς για τους Έλληνες πολίτες, παραδεχόμενος :''Φυσικά και υποφέρει ο μέσος πολίτης στην Ελλάδα''.

Πηγή:Newsit.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...