Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού της Apple!



To νέο λειτουργικό Mac OS X Lion που φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, παρουσίασε η Apple!
H Apple έδωσε ένα μικρό δείγμα στους χρήστες από τη νέα έκδοση του λειτουργικού της συστήματος OS X Mountain Lion και το Newsit σας παρουσιάζει τα καλύτερα χαρακτηριστικά του.

Με αυτό τον τρόπο η εταιρία υιοθετεί ένα νέο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας νέας έκδοσης λειτουργικού συστήματος κάθε χρόνο όπως γίνεται δηλαδή με το iOS και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα κάθε δύο ή τρία χρόνια ενώ αλλάζει και το όνομα του λειτουργικού και από Mac OS X γίνεται πλέον OS X

Με αφορμή αυτό λοιπόν βρήκαμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού της Apple

To iCloud έρχεται και στους Mac

Ακριβώς όπως και στις iOS συσκευές έτσι και στους Mac πλέον ο χρήστης το μόνο που θα έχει να κάνει είναι να συνδεθεί με το Apple ID  του και στης συνέχεια όλες οι επαφές, τα email, ημερολόγια, εφαρμογές, κλπ. συγχρονίζονται αυτόματα με τον υπολογιστή του ενώ κάθε φορά που γίνεται κάποια αλλαγή στο Mac, θα γίνεται και στο iPhone, iPad, iPod, κλπ.

Επίσης το ICloud στο Mountain Lion συνεργάζεται και με την εφαρμογή iWork για να έχει ο χρήστης πάντα μαζί του όλα τα σημαντικά του έγγραφα όπου και αν βρίσκεται.

Το iChat δίνει τη θέση του στα Messages

H δημοφιλής εφαρμογή chat για τους Mac, iChat δεν θα υπάρχει στο νέο Mac OS X και τη θέση του πήρε η εφαρμογή Messages η οποία είναι μία all-in-one εφαρμογή που συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά του iChat (AIM, το Google Talk, κλπ) αλλά και τα iMessages από το iPhone ή το iPad.

Τα Reminders

Η εφαρμογή Reminders που υπάρχει στο iOS 5 ήρθε και για τους Mac και πλέον όλες οι υπενθυμίσεις του χρήστη θα συγχρονίζονται σε όλες τις Apple συσκευές

Βελτιωμένη εφαρμογή σημειώσεων

Η εφαρμογή σημειώσεων είναι μια πολύ απλή εφαρμογή που υπάρχει ήδη στις εκδόσεις OS X μόνο που είναι ενσωματωμένη στην εφαρμογή email.

Τώρα στο Mountain Lion έρχεται ως αυτόνομη εφαρμογή η οποία συγχρονίζεται αυτόματα με το iPhone, iPad του χρήστη και δίνει την νέα επιλογή διαμοιρασμού μέσω email ή της νέας εφαρμογής Messages.

Τα Notifications έρχονται στην επιφάνεια εργασίας

Ένα από τα πιο δημοφιλή νέα χαρακτηριστικά του iOS 5 είναι το Κέντρο Ειδοποιήσεων και φυσικά αυτό δεν θα μπορούσε να λείπει από την νέα έκδοση του OS X.

Το Κέντρο Ειδοποιήσεων θα εμφανίζεται στην δεξιά πλευρά της οθόνης σας και θα εμφανίζει όλα τα μηνύματά, τις υπενθυμίσεις, τις ειδοποιήσεις από εφαρμογές, κλπ.

Εύκολος διαμοιρασμός αρχείων από το Safari και από άλλες εφαρμογές

Τα Share Sheets είναι νέα μικρά κουμπιά σε διάφορες εφαρμογές για Mac που επιτρέπουν στο χρήστη να μοιραστεί τα πράγματα που τον ενδιαφέρουν στο Twitter, email, κλπ ενώ φυσικά μπορεί να τα στείλει απευθείας στο iPhone ή το iPad του απλά με ένα κλικ.


Ενσωματωμένο Twitter

Ακριβώς όπως έκανε με το iOS πέρυσι, η Apple προσέθεσε άμεση ενσωμάτωση τουTwitter στο Mountain Lion.

Αυτό σημαίνει οτι ο χρήστης θα μπορεί πολύ εύκολα να ανεβάζει Tweets από links, φωτογραφίες, κλπ. που τον ενδιαφέρουν, απευθείας από τον Safari.

Game Center

To Game Center είναι ένας τρόπος για να παρακολουθεί και να συγκρίνει τα στατιστικά για πολλά από τα iOS παιχνίδια που παίζει αυτός και οι φίλοι του.

Το Mountain Lion φέρνει αυτή τη λειτουργία και στους Mac.

Βελτιωμένη Airplay λειτουργεία

Με την ενσωμάτωση airplay στο Mac ο χρήστης μπορεί πλέον να εμφανίζει ασύρματα ό, τι  βλέπει στην οθόνη του, σε κάποια τηλεόραση που είναι συνδεδεμένη με ένα Apple TV

Νέα αυξημένη ασφάλεια με το Gatekeeper

Η Apple πρόσθεσε στο Mountain Lion ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ονομάζεται Gatekeeper και προσφέρει στο χρήστη μεγαλύτερη ασφάλεια από κακόβουλες εφαρμογές

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μία γεύση από τα νέα χαρακτηριστικά του νέου Mountain Lion:


  

Πηγή:Newsit.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...