Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ένα βήμα πιο κοντά στα ευρωπαϊκά δίκτυα 4G!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέλεξε και επίσημα τη συχνότητα των 800MHz για τα ασύρματα δίκτυα τέταρτης γενιάς. Έτσι, το 4G στις χώρες της ΕΕ θα λειτουργεί σύντομα σε αυτή τη συχνότητα, με την προθεσμία για την ολοκλήρωση των διαδικασιών να εκπνέει πολύ σύντομα.

Συγκεκριμένα, η ΕΕ αποφάσισε ότι τα 4G δίκτυα θα λειτουργούν στα 800MHz το αργότερο μέχρι την 1η Ιανουαρίου του 2013. Με άλλα λόγια, τα κράτη-μέλη έχουν λιγότερο από ένα χρόνο για να εναρμονιστούν με τις νέες ρυθμίσεις. Υπάρχει, όμως, ένα πρόβλημα...

Η μπάντα των 800MHz χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή για τη μετάδοση αναλογικού τηλεοπτικού σήματος. Έτσι, θα πρέπει πρώτα να "φύγει" η αναλογική τηλεόραση από αυτή τη συχνότητα και μετά να χρησιμοποιηθεί για το 4G.

Οι ευρωπαϊκές αρχές αναγνωρίζουν ότι δε θα είναι όλες οι χώρες έτοιμες για την αλλαγή σε λιγότερο από ένα χρόνο και για το λόγο αυτό θα υπάρξουν εξαιρέσεις. Με δεδομένο ότι το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα στην Ελλάδα απέχει πολύ ακόμα από το να καλύψει όλη την επικράτεια, θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν δεδομένο ότι η χώρα μας θα είναι μέσα στις εξαιρέσεις.


ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...